У п'ятницю, 30 листопада, з'явилася інформація про те, що ЗСУ провели успішні військові навчання поряд з акваторією Азовського моря.

Азовське море

Про це пише портал Рoliteka.

У повідомленні сказано, що в районі узбережжя Азовського моря підрозділи протиповітряної оборони Об’єднаних сил провели навчання з бойовими стрільбами.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

У ході військових навчань були відпрацьовані методи відбиття авіаційних атак за допомогою використання "зеніток".

!У районі проведення ООС, за розпорядженням командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наева, пройшли заняття з управління силами і засобами зенітного ракетно-артилерійського дивізіону в ході відбиття авіаційного удару противника на приморському напрямку", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, пройшли навчання і для керівного складу. Зокрема у офіцерів удосконалювали навички в управлінні вогнем, під час відбиття авіаударів противника.

Навчання проводилися на малих і гранично малих висотах в районі узбережжя Азовського моря.

Як повідомив керівник тренування, головною метою навчань було відпрацювати злагодженість і взаємодію між собою бойових розрахунків, а також взаємодія між радіотехнічними підрозділами Повітряних сил і пунктом управління протиповітряної оборони бригади з обміну інформацією про повітряну обстановку.

Нагадаємо, у районі Керченської протоки, який заблокувала Росія, зараз зібралися понад 400 українських та іноземних суден.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, у міністерстві з питань тимчасово окупованих територій розповіли, що російська сторона свідомо продовжує блокувати Керченську протоку, через, що вже більше 400 суден не можуть дійти до українських портів у Маріуполі та Бердянську.

Раніше Знай.uа писав про те, що представники НАТО заявили, що Альянс не збирається відправляти додаткові кораблі в Чорне море для підтримки України.

Також Знай.uа повідомляв, що сенат США одноголосно підтримав резолюцію, котра засуджує дії РФ стосовно кричущого випадку в Азовському морі.