У п’ятницю, 23 листопада Законопроект №9000 “Про державний бюджет на 2019 рік” було прийнято Верховною Радою.

Верховна Рада

Про це пише Рoliteka з посиланням на відповідну інйормацію на офіційному сайті уряду.

У повідомленні сказано, що документ у другому читанні в цілому підтримали 240 нардепів.

Верховна Рада України

Популярні новини зараз

Все одно мають прибути до ТЦК, термін – до 16 червня: знятих з обліку приголомшили новиною

Українці можуть звільнити себе від щомісячної сплати за доставку газу: що потрібно зробити

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Заступник глави бюджетного комітету перед розглядом законопроекту №9000 заявив, що проект бюджету-2019 є збалансованим і реалістичним.

Гривня

Варто додати, що в порівнянні з першим читанням доходи і витрати держбюджету збільшено на 17,7 млрд грн. Дефіцит держбюджету запланований на рівні 89,9 млрд грн.

У ході голосування глава ВР Андрій Парубій підкреслював, що від ухвалення державного бюджету до 1 грудня залежить надання Україні чергового траншу макрофінансової допомоги.

Андрій Парубій

Раніше Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував прийняти законопроект №9000 “Про державний бюджет на 2019 рік” у другому читанні. Про це йдеться у висновку парламентського комітету з питань бюджету.

“Рекомендувати Верховній Раді доопрацьований законопроект під реєстраційним № 9000 результатами розгляду прийняти у другому читанні та в цілому як закон з урахуванням наведених у листі-поданні пропозицій Комітету з питань бюджету щодо змін в законопроект, узгоджених з Міністерством фінансів України”, – йдеться в рішенні комітету.

Відповідне рішення комітету оприлюднено на сайті парламенту.

Верховна рада

Нагадаємо, в українців можуть тимчасово забирати пенсії. Про це зазначається у Законі "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування".

доставка пенсій

Раніше Знай.uа писав про те, що остання заява уряду про погіршення фінансової ситуації у Пенсійному фонді не на жарт стривожила українців.

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на коментар ситуації з виплатами фінансового експерта Віктора Мазярчука.

пенсії в Україні

За словами експерта для того, щоб не допустити повторення затримки по виплаті пенсій в наступному місяці, уряд приймає кілька рішень. Вони повинні забезпечити грошима Пенсійний фонд.

Також Знай.uа повідомляв, що з наступного року в Україні почнеться монетизація субсидій, економним українцям повернуть гроші, які люди можуть використати на будь-які цілі.