У понеділок, 19 листопада, стало відомо, що до Одеси з української столиці вже прибули десантно-штурмові катери проекту "Кентавр". Про це повідомляє прес-служба Військово-морських сил ЗСУ.

Так, катери здійснили успішний перехід під власними двигунами. Варто відзначити, що під час наступного етапу плануються завершення установки обладнання, ходові випробування в море і перехід до стадії випробувань державного рівня.

Уточнимо, що на катері встановлені реактивна система залпового вогню і два бойових модулі з великокаліберними кулеметами і гранатометами. При цьому стабілізаційна система дає можливість вести прицільний вогонь, не зменшуючи швидкості руху катера.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Показати ще

Раніше повідомлялося, що 20 вересня в Києві на воду було запущено ще один десантно-штурмовий катер проекту "Кентавр".

"Кентавр" - це вже другий проект вітчизняних катерів, який був розроблений і побудований саме незалежною Україною. Цей катер почав серію таких бойових одиниць, ми вже маємо два спущених на воду катери і очікуємо на продовження", - заявив перший заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов.

Крім того, він додав, що нові бойові одиниці побудовано на Київському суднобудівному заводі ЗАТ "Завод "Кузня на Рибальському" за замовленням Міністерства оборони України для Військово-Морських Сил ЗС України.

Нагадаємо, що нова 155-мм самохідна артилерійська установка "Богдана", зразок якої було представлено на День незалежності України, на 95% виготовлена з комплектуючих українського виробництва.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Азовському морі російські прикордонники затримали український рибальський човен "Тунець", нібито за порушення правил рибальства.

Також портал Знай.uа писав, що рота українських десантників 95-ї бригади (Житомир) на міжнародних навчаннях Saber Junction-2018 в Німеччині захопила польовий штаб батальйону 173-ї десантної бригади США і групу італійських спецназівців.