У Луганській області вождь пролетаріату був замінений на постаменті казковим героєм. Вибір луганчан не є незвичайним, так як цибуля для села Марківка – це легендарний овоч і навіть красується на місцевому гербі.

Мешканці збирають і в'яжуть цей овоч, щоб відправити на світову виставку. На одній з таких виставок цибуля з цього селища зумів перемогти.

"Отримала золоту медаль. Ця культура у нас висаджується давно і експортувалася в Англію, Німеччину і місцеві жителі мали непогані доходи від цього", – розповідає завідувачка Марковським районним музеєм Вікторія Бабенко.

І хоч самі жителі не бували за межами України, їх овоч подорожував по світу. Про його далеких поїздах в курсі всі жителі. Любов до цибулі в селищі настільки велика, що книга, що розповідає про цей овоч – "Пригоди Цибуліно" – одна з найпопулярніших в місцевій бібліотеці. Про любов до овочу також визнається глава місцевої адміністрації.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

"Це справа честі посадити лук. А навесні вийти і покришити цибулю з салом ммм…", – розповідає голова Марківської районної державної адміністрації Ігор Дзюба.

І любов їх настільки велика, що влада вирішила встановити пам'ятник Цибуліно.

Нагадаємо, Шевченка б знудило: головний вуз країни хочуть спотворити до невпізнання

найвідоміший червоний корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка збираються реставрувати. Проект реставрації передбачає зміну кольору фасаду з червоного на жовтий. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник Центру культури та мистецтв Києво-Могилянської академії Владислава Осьмак.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Кругообіг Ленінів в Україні: історик розповів, куди поділися диктатори

Української історик і голова "Українського інституту національної пам'яті" Володимир В'ятрович розповів, куди українська влада діває декоммунизированные пам'ятники Володимиру Леніну

В'ятрович вважає, що окремого "кладовища" для знесених Ленінів не існує. Про це повідомляє "Главред".

Також Знай.ua" писав про те, що 16 абсурдних скульптур, в існування яких складно повірити: фото