В мережі вкотре розгорілися палкі дискусії навколо скасування та скасування "Міжнародного жіночого дня" 8 березня. Нещодавно директор Українського інституту національної пам’яті, історик Володимир В’ятрович днями заявив, що в майбутньому це свято має змінити свій формат.

Після його слів, думки українців знову розділились, одні підтримуютьініціативу влади, інші ж навпаки зазначають, що це не варто уваги, мовляв, в країні є що міняти, а свято, до якого так всі звикли, потрібно залишити - пише Politeka.

жінки

Відзначимо, багато хто згоден з декомунізацією відомого свята.

"В Україні вже кілька років намагаються скасувати "совок", але населення після 100 років зомбування всіляко цьому противиться і намагається гальмувати процес очищення від радянських міфів", – пишуть в мережі.

Популярні новини зараз

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Більш того, деякі користувачі вважають такий день образою для жінок.

"Яка різниця, Господи, вгамуєтеся, горілку можна пити хоч кожен день, в чому проблеми ??? Це свято приниження для жінки, яку помічають РАЗ на рік !!!!", "Не хочу і не буду святкувати день народження ні Клари Цеткін, ні Рози Люксембург","Коли я була за кордоном і розповідала про святкування 8 березня в нашій країні -мои закордонні друзі були дуже здивовані що взагалі є таке свято. І хоча ми вважаємо це свято міжнародним, то більше ніяка країна його не святкує!", – висловлюються користувачі соцмереж.

У той же час інші наполягають на тому, що свято має залишитися.

"Ну назвіть день Української жінки, якщо 8 березня вважаєте совком, але число і вихідний не варто міняти, звикли все вже", "Чим можна замінити це свято? Нічим. Можна замінити жінку – ні! Як би наші "винахідники" з ВР не ізощралісь все перейменувати, він буде з нами. Чуєте, пане В’ятрович!", – йдеться в коментарі.

Також деякі користувачі соцмереж налаштовані категорично проти будь-яких нових свят.

"Я ось, наприклад жодного новоізобретённого свята не те, що ні святкую, а навіть не знаю і більш того … знать не хочу! А твердження – потрібно так, як в усьому світі, не дуже вагомий аргумент, дуже нагадує, а що люди скажуть))) Давайте краще рівень життя зробимо, як у Європі, економіку, медицину, а потім вже про свята поговоримо!", – пишуть в інтернеті.

Нагадаємо, в мережі розгорілись дискусії з приводу перенесення Різдва в разі, якщо Україна отримає Томос.

Як повідомляв портал Знай.ua, як автокефалія змінить календар свят в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві знову перекроять вулиці та змінять назви парків.

Дивіться: Декомунізація 8 березня. Чи готові до цьго українці