У лютому 2019 року Україну зі своєю колекцією мистецтва відвідає японська Принцеса Такамадо. Принцеса приїде в Дніпро на запрошення мера міста Бориса Філатова.

Про це Філатов заявив на своїй сторінці у Фейсбук.

В Японії мер Дніпра разом зі своєю дружиною були удостоєні прийому принцеси імператорського дому Такамадо, з якою Філатов вже зустрічався кілька років тому.

Незважаючи на всю свою зайнятість, принцеса Такамадо провела з українською сім'єю неофіційну зустріч - спільну вечерю, в ході якої мер Дніпра запросив її Імператорську Високість відвідати його рідне місто. На що принцеса відповіла згодою.

"Вчора вона дала згоду на свій візит в Дніпро. Зовсім скоро, в лютому наступного року. Принцеса готова привезти в Україну свою колекцію мистецтва. Я не знаю, що я повинен буду зробити, щоб організувати цей візит. Але я розіб'юся в коржик, щоб він відбувся"- написав Борис Філатов.

Крім цього він опублікував фото з прийому принцеси імператорського дому Такамадо.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Зазначимо, що принцеса Такамадо - вдова кузена чинного Імператора Японії і після смерті чоловіка більше не має права виходити заміж. До неї належить звертатися "Ваша Імператорська Високість".

Вона живе в Імператорському палаці, в Токіо. Принцеса Такамадо є спадкоємицею колекції нецкі, що належала її чоловікові - принцу Наріхіто Такамадо.

Принц раптово помер в кінці осені 2002 року. Після його смерті принцеса Такамадо "успадкувала" головування в багатьох організаціях - і в Футбольної асоціації, в тому числі.

Досі саме вона представляє імператорську сім'ю на багатьох спортивних заходах в Японії і за кордоном, нагороджує переможців змагань, виступає на самітах і конференціях і навіть нерідко здійснює закордонні поїздки соло.

Так, наприклад, від імені Хризантемового трону принцеса Хисако була присутня на весіллі шведської принцеси Мадлен, на вінчанні її брата принца Карла Філіпа, а також на святкуванні 70-річчя короля Карла Густава. Крім цього, Її Імператорська Високість зробила тур по Канаді, а в 2004 році "успадкувала" від вдови йорданської королеви Нур почесне головування в некомерційній організації з порятунку птахів BirdLife International.

На міжнародній арені фігура Хісако Такамадо - знакова і шановна, тому її візит в будь-яку країну - це неабияка честь з боку Імператорської сім'ї Японії.

Нагадаємо, трон в Японії традиційно успадкують лише чоловіки. Однак жінки з імператорської родини все одно повинні відректися титулу, якщо хочуть вийти заміж за простолюдина.

Як повідомляв портал "Знай.ua", японська принцеса Аяко позбулася титулу через весілля з простолюдином

Також "Знай.ua" писав, принцеса Монако заткнула за пояс Міддлтон і Маркл разом узятих