Українці можуть навіть не здогадуватися про те, що на їх ім'я хтось намагається взяти кредит. Адже в деяких підприємствах для цього не потрібні навіть оригінали документів або підпис.

СБУ нарахувала майже тисячу фактів шахрайства тільки в одній компанії мікро-кредитування. У таку ситуацію потрапив бізнесмен Валерій Яковенко. В своїй поштовій скриньці чоловік виявив несподівану лист, в якому говорилося від імені компанії за кредитами онлайн, що він заборгував 10 тисяч гривень.

"За фактом фінансова компанія видає кредит третій особі. А відповідати за нього мені", – сказав бізнесмен Валерій Яковенко.

Після публічного розголосу незаконний кредит пообіцяли закрити. Але тепер чоловік має зіпсовану кредитну історію.

Популярні новини зараз

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Не рятуються від таких махінацій навіть банківські працівники. Так, кредит Юлії погодилися закрити в компанії MoneyVeo тільки через рік. А спочатку вони почали тиснути на її сім'ю.

"Найчастіше таким займаються шахрайством у разі, якщо персональні дані у відкритому доступі в інтернеті. Шахраї не дрімають", – сказала виконавчий директор компанії MoneyVeo Олена Андронікова.

Місяць тому Служба безпеки вже приходила з обшуками саме в цю компанію. Її підозрюють у використанні особистих даних для псевдокредитування. Валерій і Юлія також припускає, що в його афери причетна компанія MoneyVeo. Адже, щоб отримати кредит, крім копій документів, потрібно пройти верифікацію, тобто підтвердити справжність особистості.

Нагадаємо, як не попастися на вудку шахраїв. В Україні збільшилася кількість автомобільних афер.

Як повідомляв Знай. ua, популярний репер влип у секс-скандал, копи вже зацікавилися. Аферисти діяли за звичною схемою.

Знай. ua писав, що мільйони українців намагаються купити, будьте обережні. Люди розчаровані і байдужі. Тому готові продавати свої голоси за пакет гречки і кілька сотень гривень.