Перебиваєтеся зі своїм дипломом на млявих підробітках, сидите в задушливих офісах на крихітному окладі або взагалі без роботи? А що, якщо ви дізнаєтеся, що на держслужбах без досвіду роботи та освіти пропонують 36-42 тис. грн на місяць?

Про цікаву закономірності пише "КП".

Ось кілька прикладів:

  • "Державний експерт експертної групи з технічного регулювання Директорату з безпеки на транспорті Міністерства інфраструктури України", зарплата 36 200 грн. Досвід роботи та профільну освіту не потрібні.
  • "Державний експерт експертної групи з питань соціальних гарантій осіб з інвалідністю Директорату захисту прав осіб з інвалідністю", зарплата 36 200 грн. Досвід роботи та профільна освіта також не потрібні.
  • "Керівник експертної групи архівної справи, діловодства та державної системи страхового фонду документації Директорату з питань адміністративної політики" з рівнем зарплати 42 400 грн.

При цьому форма оплати у всіх вакансії обрана досить дивна: посадовий оклад – 7700-8900 грн, а 28-40 тисяч грн – це "надбавки за виконання особливо важливої роботи".

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Ось як це пояснюють експерти:

"Щодо цих вакансій у мене є два простих пояснення, - зазначив у коментарі "КП" в Україні" президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. – Варіант перший: обман. Тобто, обіцяють великі зарплати, а на ділі платять оклад без надбавки, але при цьому не припиняють обіцяти: проявиш себе – буде і надбавка. Другий варіант – надбавка для "своїх". Тобто її дійсно дають, але при наявності цілого ряду умов. Наприклад, дуже багато дітей наших міністрів і держчиновників вчилися в Європі. Тому варто лише вписати додатковою умовою "потрібен диплом Оксфорда" - і тут же знайдеться людина під цю умову. Для нього і буде велика надбавка".

Нагадаємо, нові правила українських чиновників розпалили дикий скандал.

Раніше Знай.ua повідомляв, Яценюк і Петренко підозрюються в розтраті держкоштів і відмиванні доходів.

Також Знай.ua писав, у Луценка відреагували на закриття справи Кернеса.