Народний депутат Верховної Ради України Олексій Кучеренко прокоментував вручення нагород скандальному правління "Нафтогазу" від Філарета. Відповідний пост він розмістив у Facebook.

Напередодні українців шокувала новина про те, як після гучного скандалу з грошовими махінаціями Андрія Коболєва патріарх Філарет нагородив голову "Нафтогазу" найвищою церковною нагородою Київського патріархату - орденом Святого Андрія Первозванного ІІ ступеня.

Крім Коболєва, такий же почесний орден отримав і його перший заступник Сергій Перелому.

Нагородження орденами від Філарета

"За труди на благо Української держави та утвердження Помісної Української Православної Церкви Предстоятель Київського Патріархату нагородив голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва Одреном святого Андрія Первозванного ІІ ступеня, першого заступника голови правління Сергія Віталійовича Перелому Одреном святого Андрія Первозванного ІІ ступеня та Президента асоціації "Спадщина України" Ірину Юлиановну Квасниця Орденом святого архистратига Михаїла", - сказано в повідомленні прес-служби УПЦ КП.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає

Платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці

На ці картки пенсія не прийде: у ПФУ розповіли, як не залишитись без виплат

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Показати ще

Олексій Кучеренко у своїй публікації навів цю цитату і пояснив, що на цьому "тема "томосу" для мене особисто поки відкладається".

Вручення ордена Коболєву

"Віра, політика, гроші - це різні речі", - стверджує депутат.

В коментарях народного депутата засудили і оголосили боягузом за те, що тема Томосу для нього лише відкладається, а не закрита.

"Томос це Томос. Філарет це Філарет. Це дві різні теми. Томос Україні потрібен, думаю. Філарет - не знаю. У будь-якому випадку держава повинна усунутися з цього процесу", - переконаний Кучеренко.

Нагадаємо, патріарх обсипав нагородами скандальне правління "Нафтогазу", всі – як у кращі часи Януковича.

Як повідомляв "Знай. ua", Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України підкреслив, що Україна не допустить повторення ситуації у Донбасі.

"Знай. ua" писав, що один з претендентів відмовився очолити Помісну церкву в Україні. Досі незрозуміло, коли відбудеться Об'єднавчий собор.