Український режисер, незаконно утримуваний в РФ, Олег Сенцов через сестру Наталію Каплан попросив опублікувати його заповіт.


В тексті йдеться про те, що він заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій. Також Сенцов призначив спадкоємцями своїх дітей — Аліну та Владислава:

Заповіт Олега Сенцова

"Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи при здоровому розумі й твердій пам'яті заповідаю в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме "Носорог", "Кай", а також написані мною в неволі "Блистательный мир", "Вороны" та "Кристи" моїй соратниці й другому режисерові Євгенії Врадій у якості режисера-постановника. У разі її відмови, вона має право обрати, кому передоручити ці екранізації, а також обрати компанію виробника цих фільмів. Правонаступниками, спадкоємцями і одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті, я призначаю моїх дітей: Сенцової Аліну і Сенцова Владислава. Заповіт складено в ІК-8 м Лабитнангі в присутності і завірено моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 07.09.18", - зазначено в заповіті.

Олег Сенцов: український режисер, бранець Кремля

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще


Як відомо, днями політв’язень Сенцов став лауреатом правозахисної премії імені Сахарова: першим в історії українцем, який здобув цю нагороду.

Олег Сенцов, режисер, незаконно ув'язнений в РФ


Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року.

Олег Сенцов, режисер, незаконно ув'язнений в РФ

Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія.

Олег Сенцов, режисер, незаконно ув'язнений в РФ

Афанасьєва два роки тому обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області. Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх політв'язнів Кремля. Він тримався 145 днів. Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.


Дивіться: Заповіт Олега Сенцова


Нагадаємо, Сенцов став лауреатом престижної премії Європарламенту.
Як повідомляв Знай.ua, Сенцов відповів на лист Кольченка.
Також Знай.ua писав, Сенцов опинився в реанімації.