Скандальна українська письменниця Лариса Ніцой, яка вже не один раз висловлювалася з приводу мовного питання в Україні, залишилася незадоволена службою таксі


Як повідомила дитяча письменниця, її обурила служба таксі в Чернівцях. Виявилося, що жінка намагалася замовити машину, але їй відповіли не так, як вона цього хотіла.

Оператор спілкувався з нею російською мовою, що здалося Ніцой неприпустимим.
"В голові відразу думка, що це може бути оператор, який сидить не в Чернівцях, а в Харкові, Дніпрі або Одесі, є таке таксі, яке працює на кілька міст", - зазначила вона у своєму Facebook.


Також письменниця опублікувала розмову, яка відбулася між нею і оператором служби таксі. На перший погляд, їй здалося, що вона потрапила не в місто Чернівці, оскільки в трубці не почула рідної говірки. З-за того, що Ніцой почала пред'являти свої претензії до мови співрозмовника, їй просто не прислали автомобіль.

Популярні новини зараз

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще


Цей випадок почали активно обговорювати користувачі соцмережі. За словами людей, "усі міста руссификованы - Львів і Чернівці, Івано-Франківськ і Тернопіль, не кажучи вже про північ, південь, центр і схід".


Зазначимо, що Лариса Ніцой неодноразово вступала в дискусії і бурхливі обговорення з приводу того, що всі повинні розмовляти на рідній мові. На її думку, це не стосується тільки офіційного спілкування. Аналогічну позицію займає письменниця і з точки зору неформального спілкування.

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой прокоментувала заяву артиста "Кварталу 95" Євгена Кошового про мову.


Як повідомляв портал "Знай.uа" Договорилась? Ніцой світить "хуліганка" за язик, але не російський.


"Знай.uа" писав, Лариса Ніцой влаштувала дикий скандал і зірвала прямий ефір.