Кожного разу, коли ми чуємо тему торгівлі людьми, ми думаємо, що з нами такого статися не може.

Однак, як виявилося, статистика переконує у іншому, повідомляють ЗМІ.

За останні 27 років жертвами торгівлі людьми стали понад 200 тисяч громадян України. Такі цифри у неділю, 21 жовтня, навела заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович.

Популярні новини зараз

Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних

У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"

Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу

Показати ще

За оцінками міжнародних експертів, понад 200 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми за роки незалежності України.

"За роки незалежності, за оцінками міжнародних експертів, понад 200 тисяч громадян України стали жертвами торгівлі людьми", - розповіла Федорович.

За словами чиновниці, для України найпопулярнішою є торгівля людьми у вигляді втягування у трудову експлуатацію.

заробітчани

Міністерство внутрішніх справ у свою чергу дало поради, як не стати жертвою торгівлі людьми, якщо ви шукаєте роботу за кордоном. У відомстві порадили ретельно перевіряти всі документи, що стосуються майбутнього роботодавця, і укладати офіційний договір з посередником, коли шукаєте роботу за кордоном.

українські заробітчани

Нагадаємо, з 40-річного рабства звільнили британського чоловіка.

Він проживав у нелюдських умовах. Починаючи з 18 років британець жив на звалищі, харчувався різними недоїдками. Медики дивуються, як він взагалі зміг вижити в таких антисанітарних умовах.

побиття

За даними видання, британця звільнили під час рейду, проведеного неподалік від міста Карлайл. Чоловіка визволили з розваленого маленького сараю, де він, ймовірно, проживав протягом чотирьох десятків років. Все, що було у приміщенні — це стілець, телевізор, спальне місце на підлозі і обігрівач.

В даний час жертву оглядають медики. Фахівці вивчають психологічний стан чоловіка, так як його поведінка здалася всім неадекватною.

у лікарні


Як повідомляв раніше Знай.ua, у місті Коломия Івано-Франківської області правоохоронці викрили злочинну групу, яка протягом двох років тримала в заручниках 32 людини, влаштувавши на окремій території "трудовий табір".


Також Знай.ua писав про те, що керівники Кіровського інтернату в селі Таврійське, що в Запорізькій області використали людей з інвалідністю як робочу силу на присадибних ділянках, повідомляє ТСН.