У Верховній Раді намагаються вирішити долю Андріївської церкви

Церква

Таким чином, днями був зареєстрований законопроект про передачу Андріївської церкви в користування Вселенського патріархату. Тепер церковна будівля буде використовуватися для богослужінь, релігійних обрядів та церемоній.

Президент України зазначив, що цей проект необхідно розглянути якомога швидше, оскільки рішення потрібно приймати у невідкладному порядку.


Згідно з документом, "Андріївська церква" Національного заповідника "Софія Київська" (Київ, Андріївський узвіз, 23), яка є визначним об'єктом культурної спадщини, пам'ятником архітектури національного значення, як культова споруда, яке перебуває у державній власності, передається в безоплатне постійне користування Вселенського патріархату для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій".

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Показати ще


Раніше повідомлялося, що з-за подій, пов'язаних з отриманням томосу для України, побоювалися за те, що культурною спадщиною доведеться пожертвувати. У законопроекті прописано про те, що використання церкви має відбуватися згідно українському законодавству про охорону культурних споруд.


У Кабінеті міністрів повинні розробити всі документи, щоб забезпечити передачу церкви у відповідності з законодавством. Також повідомляється, що таке рішення попередньо обговорили з церковними ієрархами. Найімовірніше, такий крок буде сприяти прискоренню отримання томосу про автокефалію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна передасть найближчим часом Андріївську церкву в Києві в постійне користування Вселенському патріарху. На цьому нещодавно відзначила представник АП у Верховній Раді Ірина Луценко, зазначивши, що Петро Порошенко вже збирається зареєструвати відповідний законопроект.

Як повідомляв портал "Знай.uа" "Порочать Православну церкву і сіють у серцях людей ворожнечу і ненависть": у Білорусі почалися гоніння на священиків.

Також Знай.uа" писав, з'явилося термінове розпорядження щодо УПЦ МП, всі в паніці.