Скоро водіям доведеться повернутися до колишніх процедур. В Україні планують ввести технічний огляд транспортного засобу.

Про це повідомили представники на сайті Міністерства інфраструктури. Відповідний законопроект опрацювали та показали українцям.

Згідно документу, технічний огляд повинен здійснюватися винятково на акредитованих СТО спеціально підготовленими експертами, що мають свою печатку.

техогляд

В разі, якщо при техогляді виявили недоліки, авто відправлять на повторну процедуру, - зазначив на сторінці в Facebook адвокат Володимир Караваєв.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

За словами юриста, водіям доведеться проходити перевірку транспортного засобу кожні два роки. Незалежно від дати останньої перевірки, техогляд повинен проводитися при:

реєстрації або перереєстрації ТЗ;
переобладнанні ТЗ;
зміні власника ТЗ;
виїзді ТЗ за межі України.

Також не уникнуть цієї процедури і власники вживаних автомобілів, ввезених в Україну з-за кордону.

Свідоцтво про справність автомобіля планують ввести в перелік необхідних документів. якщо ж водії вирішили не витрачати часу на перевірку авто, їх чекають чсанкції. Відсутність свідоцтва передбачає штраф у розмірі 1700 гривень або позбавленням права сідати за кермо на термін до півроку.

Нагадаємо, депутати введуть непідйомні податки за старі автомобілі. Власники авто, яким більше 5 років, щороку віддаватимть до бюджету тисячі гривень.

Як раніше повідомляв Знай.ua, незабаром в Україні запрацюють нові правила паркування, згідно з якими водії-порушники платитимуть великі штрафи.

Раніше портал Знай.ua писав, що на українські дороги виходять патрульні з відеореєстраторами. Також дорог оснастили радарами. Тепер покарань не уникнути нікому.

Дивіться: Нові правила на українських дорогах. Що змінилося для українських водіїв?