Скандально відомий проросійський пропагандист, британець Грем Філліпс поглумився над могилою лідера ОУН Степана Бандери у річницю смерті політичного діяча.

Грем Філліпс

Відповідний відео ролик оприлюднив у мережі сам вандал.

У німецькому Мюнхені він зірвав прапори з могили Степана Бандери і прикріпив до могильного хреста банер із цинічним написом про "українського нациста".

Зокрема, напис на банері говорить: "Тут похований український нацист Степан Бандера".

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Акція вандалізму була приурочена до 59-ї річниці з дня вбивства Бандери агентом КГБ в Мюнхені.

ЗМІ додають, що скандальний прокремлівський блогер і пособник терористів Грем Філліпс з 2014 по 2017 рік періодично був в Донбасі, де разом з бойовиками знімав пропагандистські ролики для кремлівських ЗМІ.

Грем Філліпс

Нагадаємо, невідомі розмалювали банери виставки "Українська революція 1917-1921". Експозиція розташована просто неба на Хрещатику, біля "Укрпошти".

Цю інформацію повідомив Володимир В'ятрович, голова Українського інституту національної пам'яті, на своїй сторінці в Facebook.

"Вночі вандали сплюндрували виставку "Українська революція 1917-1921", яка вже від початку листопада минулого року експонується на Хрещатику, біля Головпошти", - написав він.

Як писав раніше Знай.ua, у Анатівці під Києвом невідомі розбили скло та спробували проникнути в склеп єврейського праведника Мордехая Чорнобильського.

Про це повідомив головний равин Києва та України Моше Реувен Асман на сайті єврейської общини Києва.

"Сьогодні вночі в Анатевке під Києвом невідомі злочинці розбили скло і зламали раму на Огел (склепі) великого мудреця, праведника і кабаліста Мордехая Чорнобильського", - заявив він.


Також Знай.ua писав про те, що у Києві невідомі осквернили пам'ятник Небесній Сотні, що знаходиться на Корчуватому.