В промзоні Авдіївки Донецької області терористи обстріляли українських воїнів 120-мм мінами, розірвані боєприпаси після обстрілу ще дві доби горіли і страшенно смерділи.

Ворог міг застосувати заборонені конвенціями фосфорні боєприпаси або ж просто метал оброблений невідомою хімічною речовиною. Про це повідомляє ТСН.

За словами одного із співрозмовників, міни смерділи, як карбід.

"Бійці відкопали осколки, але тільки залізо потрапляло на сонце — воно починало вирувати. І земля спалахувала при попаданні свіжого повітря на неї", — дізналося видання.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Окупанти 26 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Під час обстрілу 10 разів було застосовано озброєння, заборонене мінськими домовленостями. Так, за минулу добу ворог здійснював обстріл наших позицій в районі населених пунктів Кримське, Катеринівка, Степове, Троїцьке, Світлодарськ, Новолуганское, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутово, Водяне, Лебединське і Широкіно", – повідомляє прес-центр Операції Об'єднаних сил.

Крім того, російські військові вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Зокрема, вони обстрілювали з мінометів 120-го калібру позиції ОС в районі населених пунктів Новолуганське і Лебединскьке, а по опорним пунктам у Троїцького, Світлодарська та Лебединського застосовували міномети калібру 82 мм.

Війна на Донбасі

"Ввечері окупанти цинічно обстріляли з мінометів калібру 120 і 82 мм населені пункти Чермалик і Широкіно на маріупольському напрямку. Обстріл цих сіл здійснювалися з території окупованих населених пунктів Верхнеширокывське і Саханка. Наслідки та масштаби руйнувань поки оцінюються українською стороною СЦКК та Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, СБУ спіймала небезпечного путінського головоріза.

Як раніше повідомляв Знай.uа, ВСУ розгромили позиції бойовиків за лічені хвилини.

Знай.uа писав, що соцмережі насмішило відео з промовою бойовика так званої "ДНР" Бенесса Айо.