Член комітету з питань євроінтеграції, народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул зареєстрував у парламенті законопроект №9183, в якому пропонує прирівняти одностатеві відносини до "сексуальних збочень" і виключити із законодавства України поняття гендер.

Згідно пояснювальній записці, проект закону спрямований на захист суспільної моралі, охорону сім'ї та традиційних сімейних цінностей, а також посилення соцзахисту сім'ї і дітей.

Так пропонується ввести адміністративну і кримінальну відповідальність за "пропаганду одностатевих відносин".

Документ пропонує вилучити із законодавства України терміни "сексуальна орієнтація", "гендерна ідентичність", "гендерна рівність", "ґендерно-правова експертиза" і т. п.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Законопроект №9183 передбачає адміністративну відповідальність у вигляді штрафів за спрямовану на дітей пропаганду одностатевих сексуальних стосунків, що може негативно вплинути на фізичне та психічне здоров'я, моральний та духовний розвиток дитини": – до 1,7 тис. гривень, юрособами – 8,5 -17 тис. гривень, посадовою особою або за його сприяння – від 25,5 тис. до 51 тис. гривень.

За повторне порушення закону Вілкул пропонує ввести кримінальну відповідальність – від 3 до 6 років позбавлення волі. Якщо порушник - посадова особа, - то арешт до 4 років або позбавлення волі від 4 до 6 років.

Також законопроектом пропонується карати за ввезення в Україну творів, що "пропагують одностатеві відносини" – штрафом або позбавленням волі до 5 років.

Автор документа вважає пропагандою "дії, які виражаються у публічній демонстрації способу життя осіб, провідних одностатеві сексуальні стосунки, їх орієнтації та поведінки".

Проти "пропаганди одностатевих відносин" в Україні виступають також різні праворадикальні організації.

Варто відзначити, що під час проведення Маршу рівності, 17 червня в Києві, сталося два зіткнення між правоохоронцями і представниками праворадикальної організації С14.

Також представники цієї та інших організацій регулярно зривають заходи, організовані ЛГБТ-спільнотою.

Нагадаємо, подання щодо зняття депутатської недоторканності з одіозного нардепа Олександра Вілкула Верховна Рада розгляне у вівторок, 16 жовтня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", співголова фракції Опозиційного блоку в ВР Олександр Вілкул в ефірі ТК Перший заявив, що в ОБ немає ніякого розколу. Таким чином він прокоментував інтерпретацію повідомлення про те, що Вадим Новинський очолив громадський рух Партія миру.

Також "Знай.uа" писав, лідера парламентської фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула освистали під час його візиту в одну з шкіл міста Кам'янське Дніпропетровської області. Відео інциденту опублікувала на своїй сторінці у Facebook місцева журналістка.