Церковний мир між Україною і Росією можливий. В цьому переконані учасники другого семінару комісії "Правда, справедливість і примирення".

У Києві 2-3 жовтня 2018 року пройшла зустріч представників Росії, України і Євросоюзу на тлі, з одного боку, війни, яка не припиняється вже понад чотири з половиною роки, а з іншого – напередодні очікуваного отримання томосу від Константинопольського патріархату.

Томос вперше дасть можливість Україні створити свою помісну православну церкву. Учасники зустрічі переконані, що це – особливий час для того, щоб почати діалог про гострі питання історії, щоб прокласти шлях до миру.

Російська військова агресія проти України триває вже п'ятий рік, щодня забирає життя людей, при цьому ніякі міжнародні політичні зусилля поки не принесли миру в Україні, констатиркют учасники Київського семінару під назвою "Церкви, війна і мир".

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

На їх переконання, настав час саме представникам церков показати приклад відкритого і чесного діалогу для досягнення миру. І в Києві висловили готовність до цього чесного діалогу.

"Дотримуючись євангельських заповідей, церкви, покликані бути миротворцями між ворожими сторонами та державами. Виконання цього завдання неможливе без прагнення говорити нелицемірну правду в дусі євангельської любові мовою, зрозумілою суспільству з обох сторін конфлікту", – йдеться у спільній заяві, яку підписали зокрема єпископи різних українських церков.

"Ми з жалем змушені констатувати, що Російська православна церква в повній мірі поділяє відповідальність за формування ідеології конфронтації і небажання прийняти суверенну українську державність і українську націю", - сказано в заяві.

Нагадаємо, Філарет змалював московським попам найближче майбутнє.

Як повідомляв "Знай. ua", московські попи прозріли і відчули свій швидкий кінець.

"Знай. ua" писав, що московський піп, схоже, зовсім того.