Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на четвер, 27 вересня. Так, курс долара порівняно з показниками у середу, 26 вересня, зріс на 28,14 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 27 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2814.2843 гривні;
100 євро – 3303.1255 гривні;
10 російських рублів – 4.2797 гривні.

Так, долар з середи подорожчав на 8 копійок. У той же час євро подешевшав на 1 копійку, а вартість російського рубля зріс на 1 копійку.

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Тим часом українська гривня не просто повільно втрачає позиції на фінансовому ринку, вона офіційно визнана однією з десяти найбільш ризикованих валют у світі. Про це на сторінці "Dubinsky.pro" в Facebook написав журналіст Олександр Дубинський.

Спираючись на дані інвестиційного банку Nomura, він стверджує: така ситуація точно не на користь держави, вона може викликати колапс у всіх сферах економіки.

"Українська гривня - в десятці найбільш ризикованих, обвал яких по відношенню до світових валют може статися абсолютно в будь-який час. Що це означає? Вкрай високі ризики раптової девальвації, пов'язані з відомими всім фактами: дефіцит платіжного балансу, відплив капіталу, високе боргове навантаження і відсутність підтримки МВФ. Публікація індексу Nomura тільки прискорить, це сигнал усім спекулятивним інвесторам - на вихід. Скоро зліт", - говорить Дубинський.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд оприлюднив економічний прогноз для України на найближчі 5 років. За версією експертів, ВВП на душу населення зросте на 50%.

Як повідомляв портал Знай.uа, за прогнозами експертів під кінець року вартість бензину А-95 в Україні зросте на 60 копійок/літр.

Також портал Знай.uа писав, що курс долара на прийдешній рік в Україні буде на рівні 29,4 гривень. Такий прогноз Кабінет Міністрів заклав у проект держбюджету-2019.