Організатор замаху на журналіста Аркадія Бабченко Борис Герман під присягою вказав на замовника. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Герман, розібравшись в наших матеріалах, зрозумів своє становище. І його адвокат запропонував угоду зі слідством. Ми на це пішли, і я особисто приймав таке рішення, яке потім було завірено судом)", - пояснює прокурор.

Луценко стверджує, що вчинив так з однієї простої причини. А саме тому, що Герман вказав на замовника цієї справи, який давав йому вказівки на фінансування та організацію теракту. Завдяки угоді тепер відомі імена не тільки організатора і фінансиста, але і замовника.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Це дуже важливо", - підсумував Луценко.

Раніше повідомлялося, що підозрюваного в організації замаху на Бабченко засудили до 4,5 років ув'язнення. Про це стало відомо зі слів прес-секретарки Служби безпеки України Олени Гитлянскої у коментарі для Громадське.

За її словами, він повністю визнав свою провину. Де саме Герман відбувати покарання — в СБУ поки не знають.

Крім того, глава СБУ Василь Грицак сказав, що після угоди зі слідством вирок Герману оголосив Голосіївський районний суд Києва ще 30 серпня. Вирок приступить в дію через місяць.

Олег Юрченко, адвокат підозрюваного у справі Бабченко Тараса Стельмашенко, повідомив Громадське, що засідання по Германа було в закритому режимі.

Нагадаємо, подвійне громадянство і зв'язку в армії: що відомо про "замовника" вбивства Бабченко. За інформацією ЗМІ Борис Герман дуже відомий у кримінальних колах України та Росії.

Як повідомляв "Знай. ua", замах на Бабченко: підозрюваний розкрив слідству всі карти. З'явилися нові подробиці у справі Германа.

"Знай. ua" писав, що "вбивця" Бабченко отримав реальний термін. Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на термін до 28 вересня залишили без змін.