Сарненський районний суд Рівненської області 30 серпня 2018 року виніс постанову, що забороняє Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) вчиняти будь-які дії, пов'язані з припиненням використання технології аналогового телебачення, передає "Інтерфакс-Україна".

Постанову було прийнято за позовом фізичної особи Мизюрко до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та КРРТ. Третіми особами по справі виступають Управління захисту прав споживачів у Рівненській області, телеканал "1+1" (ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1 ") і Кабінет міністрів України.

Громадянка звернулася до суду з проханням визнати за нею право на одержання інформації шляхом аналогового телевізійного мовлення та зобов'язати Нацраду та КРРТ забезпечити їй доступ до одержання інформації шляхом аналогового телемовлення.

В обґрунтування позову позивачка зазначила, що за даними соцдослідження, проведеного Індустріальним телевізійним комітетом за перший квартал 2016 року, як мінімум 31% домогосподарств України доведеться придбати приймальні пристрої для цифрового сигналу.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Розглянувши звернення Н. Мизюрко, суд постановив зупинити дію норми про припинення використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення у Плані використання радіочастотного ресурсу України, затвердженому постановою Кабміну аж до вирішення даного судового спору.

Суд також заборонив КРРТ вчиняти будь-які дії, пов'язані з припиненням використання радіо технології аналогового телевізійного мовлення, а Нацраді з телебачення – приймати будь-які рішення, пов'язані з припиненням використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення. Постанова суду набрала чинності з моменту його підписання суддею.

Як відомо, уряд України вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують з Росією, а також для Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) і місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

Нагадаємо, адвокат спростував заяву нардепа Лещенко про "виграш суду" і назвав його піар-акцією.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що окупанти кинули українця Балуха в "клітку смерті".

Також "Знай.uа" писав, що The Times вибачилися перед Україною.