З США прийшли сумні новини для любителів опери і просто шанувальників гарної музики. Один з найкращих світових голосів, іспанець Пласідо Домінго більше не радуватиме гостей нью-йоркської Метрополітен-опери.

Відомий співак і диригент подав у відставку з посади гендиректора опери в Лос-Анджелесі, яку він обіймав ще з 2003 року. Про це повідомляють американські ЗМІ, пише портал "Політека".

За інформацією журналістів, іспанський оперний співак Пласідо Домінго пішов у відставку з поста генерального директора опери в Лос-Анджелесі через звинувачення у сексуальних домаганнях. Також артист відмовився виступати на концерті, який повинен був відбутися 2 жовтня.

Популярні новини зараз

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

"Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні

Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

"Нещодавні звинувачення, висунуті проти мене в пресі, створили атмосферу, в якій моя здатність служити цій компанії, яку я так люблю, була поставлена під загрозу", — цитують журналісти заяву Домінго.

При цьому він зазначив, що буде ретельно працювати над тим, "щоб очистити своє ім'я". На фоні звинувачень про припинення співпраці з тенором вже оголошували Метрополітен-опера в Нью-Йорку, оперний театр Сан-Франциско і симфонічний оркестр Філадельфії.

Варто нагадати той факт, що іспанець дебютував у американській опері в 27 років. За півстоліття він виконав там більше 140 провідних оперних партій, отримав 14 премій "Греммі", в тому числі за записи до постановок "Аїда", "Травіата" та "Кармен".

Нагадаємо, попрощався з життям золотий голос країни Карел Готт, фанати у розпачі: "Незадовго до півночі".

Як повідомляв Знай.uа був "совістю" Запоріжжя: помер ветеран і почесний громадянин міста Віктор Скловський.

Знай.uа писав, помер легендарний композитор Гія Канчелі: автор музики до фільмів "Кін-дза-дза" і "Міміно".