Вчені намагалися з'ясувати, як різні способи культивування деревини впливають на хімічний склад та аромат бобів.

Для аналізу були відібрані плоди, зібрані на початку сухого сезону й у період осінніх дощів, з п'яти болівійських ферм. Виявилося, що саме погода відігравала значну роль у зміні смаку какао, а не різні методи культивування.

Завдяки підвищенню температур і зменшення вологості грунту, помітно поліпшився смак шоколаду. Хоча зазвичай, як відзначають автори дослідження, какао-боби вирощуються у вологих тропіках.

Популярні новини зараз

Обміняти долари по старому не вийде: ПриватБанк тихо переписав правила для валюти

ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні

Ухилятися стане неможливо: мобілізація вийде на новий рівень

ПФУ ходитиме з перевірками по домівках: за що можуть скасувати субсидію

Показати ще

Протягом багатьох років вчені передбачали, що зміна клімату негативно вплине на виробництві какао, оскільки глобальне потепління торкнеться більшість країн-виробників - наприклад, Гани і Кот-д'івуар.

"Зміна клімату приносить не тільки погані новини, але й потенційні можливості. Переможуть ті, хто пристосуватися до змін на краще", - прокоментували результати автори наукової роботи.

Раніше експерти заявили, що ймовірність смерті в ході мотоциклетного події під час повного місяця на п'ять відсотків вище, ніж в інші ночі місяця.

До таких результатів прийшли вчені, які проаналізували дані про смертність при мотоциклетних аваріях в чотирьох країнах світу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що розгадана таємниця атмосферних вибухів.