Вчені намагалися з'ясувати, як різні способи культивування деревини впливають на хімічний склад та аромат бобів.
Для аналізу були відібрані плоди, зібрані на початку сухого сезону й у період осінніх дощів, з п'яти болівійських ферм. Виявилося, що саме погода відігравала значну роль у зміні смаку какао, а не різні методи культивування.
Завдяки підвищенню температур і зменшення вологості грунту, помітно поліпшився смак шоколаду. Хоча зазвичай, як відзначають автори дослідження, какао-боби вирощуються у вологих тропіках.
Відключення світла у січні та лютому: до чого готуватись
ПриватБанк масово блокує рахунки українців: чому та як відновити доступ до рахунку
Батьки не хочуть здавати гроші, діти - плачуть: українка підняла важливу тему подарунків у школах та дитсадках
Банки посилять контроль за рахунками пенсіонерів: кому блокуватимуть картки
Протягом багатьох років вчені передбачали, що зміна клімату негативно вплине на виробництві какао, оскільки глобальне потепління торкнеться більшість країн-виробників - наприклад, Гани і Кот-д'івуар.
"Зміна клімату приносить не тільки погані новини, але й потенційні можливості. Переможуть ті, хто пристосуватися до змін на краще", - прокоментували результати автори наукової роботи.
Раніше експерти заявили, що ймовірність смерті в ході мотоциклетного події під час повного місяця на п'ять відсотків вище, ніж в інші ночі місяця.
До таких результатів прийшли вчені, які проаналізували дані про смертність при мотоциклетних аваріях в чотирьох країнах світу.
Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що розгадана таємниця атмосферних вибухів.