Дослідники радять щодня вживати невелику кількість шоколаду, це не лише подарує гарне самопочуття, а й допоможе у профілактиці хвороб головного мозку.
Про це заявили італійські вчені, які досліджували властивості цього улюбленого смаколика на організм людини.
Спеціалісти проаналізували вплив флаваноїдів,на які багаті боби какао. Експеримент на добровольцях показав, що ці рослинні компоненти суттєво впливають на активність мозку, покращують пам'ять та сприяють мисленню під час вирішення логічних задач.
Також вчені помітили, що регулярне вживання чорного шоколаду зменшує ризик когнітивних дисфункцій, які часто спостерігаються у літніх людей.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 11 липня світ відзначає День шоколаду. Українцям розповіли деякі цікаві факти з історії започаткування цього дня та традиції святкування.