Вчені з Льєжського університету в Бельгії провели дослідження, яке виявило, що надмірне використання фітнес-браслетів та смарт-годинників для моніторингу фізичної активності та стану здоров'я може негативно вплинути на психічне здоров'я користувачів.

Результати цього дослідження були опубліковані в Journal of Consumer Affairs. У дослідженні взяли участь 30 осіб, які використовували фітнес-браслети для різних цілей, зокрема для зниження ваги та підвищення продуктивності.

Смартфон-браслет, фото: Wccftech

Рівень зацікавленості в цих пристроях варіював: деякі учасники відзначали зростаючу мотивацію, тоді як інші поступово втрачали інтерес. Серед учасників була група, що стала одержима здоровим способом життя.

Вони витрачали багато часу на аналіз своїх даних про здоров'я та прагнули до досягнення ідеальних показників. Однак така надмірна увага до інформації про здоров'я і бажання досягти поставлених цілей, незважаючи на можливі похибки вимірювань, негативно вплинули на їхнє загальне самопочуття і викликали стрес.

Популярні новини зараз

Почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням

У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше

Показати ще

Годинники, фото: Pixabay

Користувачі почали сприймати дані від фітнес-браслетів як абсолютно достовірні, ігноруючи можливі помилки, що призвело до нав'язливого бажання досягти цілей, яке йшло всупереч їхньому благополуччю.

Нагадаємо, Аніта Луценко попередила людей, які тренуються вечорами та ночами: чому буде тільки гірше

Раніше ми писали про те, що дієти та спортзал більше не потрібні: вчені зрозуміли, як легко схуднути

Крім того, Знай.ua повідомляв, YouTube посилює правила для підлітків: певні відео не можна буде дивитися