12 червня американська космічна компанія SpaceX здійснила запуск ракети Falcon 9, на борту якого перебувають три супутника дистанційного зондування RCM. Зазначимо, що це вже не перший запуск ракети в космос від Space X за останній місяць. Раніше компанія запустила 60 супутників на навколоземну орбіту, щоб зробити безкоштовний інтернет по всьому світу. Так, далеко не всі супутники зайняли свої місця на орбіті, але це лише питання часу. За заявами Маска, інтернет повинен бути безкоштовним для всіх, і охоплювати будь-яку точку Землі за допомогою супутників.

Запуск пройшов на березі Тихого океану в 200 км на північний захід від Лос-Анджелеса.

Супутники, які ракета доставить на орбіту, використовують для прогнозування стихійних лих і экокатастроф. На них розміщені радари з синтезованою апертурою і AIS-залізом для моніторингу транспорту на море.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Вони будуть перебувати на сонячно-синхронних орбітах в одній площині з висотою близько 600 км. Ці супутники допомогли SpaceX встановити рекорд: ракета полетіла в космос з найдорожчим вантажем в історії.

Нагадаємо, що компанія Apple відмовляється від підтримки смартфонів лінійки iPhone 6. Проте, користувачі сильно обурені, так як компанія відмовляється від підтримки відразу двох ступенів смартфонів. Користувачі чекали, що iPhone 5S вже не буде підтримувати iOS 13, однак, iPhone 6 теж не зможе оновитися до актуальної прошивки із-за застарілого заліза. І хоча яблучна корпорація все ще продає шостий iPhone, підтримувати його просто відмовляється. Для чого це зроблено - невідомо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Samsung раптово повернула на ринок Galaxy Fold, який почав масово виходити з ладу. Компанія через кілька місяців після виявлення серйозної проблеми в збірці вирішила це питання, і готова продавати користувачам вже готовий продукт. Нагадаємо, що цінник на смартфон досягає 2000 доларів, так що дозволити собі гнучкий смартфон зможе далеко не кожен.

Знай.uа писав, компанія Sony готує до виходу унікальний смартфон. Він отримає відразу 6 камер, і подібних аналогів на ринку поки що немає.