Над Австралією пролетів величезний метеорит. Він впав в океан в 400 км на південь від Аделаїди. За розміром від був порівнянний з легковим автомобілем, а важив від 20 до 40 тонн.

У понеділок, 27 травня, жителі Південної Австралії та Вікторії стали свідками видовищного явища. "Вогненна куля" освітив небо над всім континентом незабаром після півночі і налякав місцевих жителів.

Не так давно вчені цікавилися питанням про те, яка ймовірність того, що астероїд 2019ЕА2 відхилиться від своєї траєкторії і викличе катастрофу для землян.

Астроном Девід Фінлея стверджує, що метеорит важив від 20 до 40 тонн і був розміром з машину.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Швидкість руху метеорита сягала близько 40 тисяч кілометрів на годину, а вибухова потужність - 1,6 кілотонн, тобто 10% від вибухової потужності ядерної бомби в Хіросімі.

Мешканці з півдня Аделаїди розповіли, що небо сяяло яскраво-оранжевим з чимось схожим на комету з вогнем". Місцеві жителі з Вікторії знімали величезний падає з неба куля світла, що висвітлює затоку Порт-Філіпа.

Фахівці зазначають, що враховуючи те, що метеор розколовся на частини, якщо б він потрапив у населений пункт, це призвело б до серйозних руйнувань.

Раніше повідомлялося, що в Чикаго (США) місцеві жителі стали свідками досить загадкового явища. Городяни помітили в небі яскравий круглий об'єкт, який розпався на кілька частин.

За інформацією місцевих ЗМІ, загадковий інцидент налякав людей і свідки події впевнені, що це була справжня Нібіру.

Нагадаємо, як космічні рудники перетворять Сонячну систему в вичавлений лимон.

Як повідомляв Знай. ua, як виникла Сонячна система і комети.

Також Знай. ua писав, що вторгнення Нібіру потрапило на камеру.