Нове дослідження американських учених показало, що домашня їжа для кішок може бути небезпечною для їх здоров'я. Воно було опубліковано в Journal of the American Veterinary Medical Association. Передає Хвиля.

Вчені з Каліфорнійського університету в Дейвісі провели аналіз 114 рецептів котячої їжі з онлайн-джерел і книг, написаних ветеринарами.

Комп'ютерний аналіз вдалося провести тільки для 94 рецептів, і жодна зі страв не містила всі необхідні поживні речовини для задоволення потреб тварин.

Не для кого не секрет, що в інтернеті можна знайти величезну кількість рецептів страв для домашніх тварин. Багато з них публікують ветеринари з урахуванням всіх необхідних для вихованців речовин. Однак, як показує нове дослідження, таким рецептами часто не можна довіряти: вміст поживних речовин в домашніх стравах дуже низький, а іноді вони містять і зовсім токсичні для тварин з'єднання.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

В рецептах не вистачало поживних речовин, незалежно від джерела і авторства, хоча страви, які пропонували ветеринари, були ближче всього до добової норми для тварин. У більшості рецептів взагалі не містилося трьох і більше поживних речовин, а в деяких — до 19.

7% рецептів передбачали інгредієнти, які потенційно токсичні для кішок: часник, цибуля і цибуля-порей. Дослідники також знайшли рецепти, які включали сирі продукти тваринного походження, які потенційно можуть містити інфекцію, що викликає бактерії та паразитів.

Чи будуть ці рецепти завдавати шкоди кішкам, залежить від режиму харчування, тривалості перебування кішки на дієті, здоров'я тварини і нестачі основних елементів в її раціоні.

Ось короткий список того, чим не можна годувати котів:

Солоне, солодке, мариноване, смажене;

Свинина. Занадто жирна для котів, є ризик зараження паразитами;

Молоко. У багатьох кішок з віком з'являється непереносимість лактози;

Печінка. У сирому вигляді може викликати метеоризм, у вареному — запор;

Кістки. Можуть застрягти в горлі, пошкодити стравохід і шлунок;

Варену картоплю. Абсолютно марна, шлунок кішки не засвоює крохмаль;

Бобові. Не засвоюються кішками, призводять до здуття живота;

Риба. Є ризик розвитку сечокам'яної хвороби і дефіциту вітаміну К;

З овочів: авокадо, брокколі, цибуля, часник, помідори;

Гриби. Містять шкідливі для кішок токсини.

Нагадаємо, які хвороби можуть вилікувати домашній кіт. Кішки можуть стати справжніми домашніми лікарями.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з'ясувалося, що кішки здатні допомагати хворим і вмираючим. Зазвичай кіт лягає в ногах і муркоче, і тривожна атмосфера змінюється спокоєм.

Також "Знай.uа" писав, якщо ви щасливий володар кота, то вам напевно буде корисно дізнатися, що він дійсно розуміє своє ім'я. Також ваш вихованець може відрізнити його від інших слів.