На Сейшельських островах відродився вимерлий вид наземних птахів – кювьеров пастушок (Dryolimnas cuvieri). Це сталося завдяки ітеративній еволюції, коли з одного і того ж предка розвивається один і той же вид тварин в різний час. Про це повідомляє Zoologіcal Journal of the Linnean Society.

Кювьерів пастушок вимер 136 тисяч років тому. У той час птиця мешкала на островах, де практично не водиться хижаків. У результаті еволюції птахи переселилися на атол Альдабра (входить в Сейшельські острови), влаштувалися там і втратили здатність літати. Атолл повністю покрило море, а птахи вимерли, не маючи можливості полетіти.

Сімейство пастушкових (прабатько кювьерова пастушка) мешкав також на Мадагаскарі і на островах в Індійському океані. Птахи часто колонізували ізольовані острови в океані. І знову оселилися на атолі Альдабра приблизно 100 тисяч років тому. До такого висновку вчені Портсмутського університету і Музею природної історії прийшли, вивчивши скам'янілі останки, які спливли з тими, які існують до цих пір.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Зразки кісток мешкають на атолі птахів до його затоплення і після виявилися ідентичними. Вони належали до одного і того ж виду - кювьерову пастушку, - ендеміку атолу Альдабра.

"Ці унікальні скам'янілості дають незаперечні докази того, що член родини пастушкових двічі колонізував атол. Він прилетів, швидше за все, з Мадагаскару, і кожен раз прилітаючи на атол втрачав здатність до польоту, перетворюючись на інший вид. Копалини свідоцтва, які ми представили, унікальні для цих птахів і уособлюють їх здатність успішно колонізувати ізольовані острови і досить швидко втрачати здатність до польоту в результаті ітеративної еволюції", - говорить доктор Джуліан Хьюм, провідний автор дослідження, науковий співробітник Музею природної історії.

Нагадаємо, відомий уфолог Скотт Уорінг виявив на офіційному сайті американського національного космічного агентства, на знімку марсіанського південного полюса, щось незвичайне.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Марсі виявили таємничу гробницу.

"Знай.uа" писав, таємнича находка на Червоній планеті перевернула історію.