71% Землі покриває вода: океани, моря, річки, озера, підземні води і т. д., проте вчені донині точно не знають, звідки вона взялася — і чому її так багато. Традиційно вважалося, що Світовий океан утворився в період формування Землі з мінералів, які надіслали молекули води в ході хімічних реакцій.

Але днями американський науковий журнал Science Advances опублікував гіпотезу дослідників з Університету арізони, США, згідно з якою воду на Землю принесли астероїди та інші небесні тіла. Передає Хвиля.

Хіміки з Університету Арізони знайшли підтвердження другої теорії. Вони виявили багато води в зразках породи з кам'яного астероїда Ітокава, який до останнього часу вважався абсолютно "сухим".

"Ми виявили, що в досліджених зразках значно більше води, ніж в середньому містять небесні тіла в межах нашої Сонячної системи", - заявив другий співавтор роботи Цзінь Цзилян.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Згідно з їхніми підрахунками, за мільярди років існування нашої планети астероїди, подібні Ітокаві, могли занести на Землю приблизно половину всієї води, що становить Світовий океан.

Чи, якщо бути точним, близько 700 млрд мегатонн — загальна кількість води на планеті оцінюється в 1,4 секстилліона літрів, в запису секстилліона — 21 нуль після одиниці.

"Ми з вами живемо в "блакитній точці космосу" — на планеті, багатої водою і органічними сполуками, які роблять можливим існування життя, — пояснює професор Університету Арізони і один з авторів дослідження Мэтрайе Боз. — Ми не знаємо жодної іншої подібної планети. І моя головна мета — відповісти на питання, як так вийшло".

Відзначимо, перший загальний предок всіх живих істот зародився з так званого первинного бульйону — амінокислот, що виникли із з'єднань води з хімічними елементами, якими були наповнені водойми молодої Землі.

Нагадаємо, вчені виявили на астероїдах залишки стародавніх інопланетних технологій.

Як повідомляв портал "Знай.uа", прибульці використовують воду для інопланетної селекції і знищать людство. Цілющий ефір стане початком атаки і космічної війни, Земля в небезпеці.

Також "Знай.uа" писав, Земля може стати жертвою чорної діри, вибратися не вдасться нічому живому.