Не так давно американці були вражені і стривожені неймовірним явищем в нічному небі. Так над США пролетів великий кулястий об'єкт, який залишив синьо-зелений слід у небі. Про це безліч очевидців повідомили на своїх сторінках у соцмережах.

Американці стверджують, що небесне тіло світилося дуже яскраво, залишаючи за собою яскравий синьо-зелений слід. Це був метеор, який нагадував "світлу кулю", схожий на кульову блискавку.

Американське метеорне товариство AMS повідомило про надходження 325 повідомлень про метеор. Незважаючи на те, що метеор згорів поблизу узбережжя південної частини Нью-Джерсі, його було видно за сотні кілометрів. Так, в AMS надійшли повідомлення від очевидців з Вашингтона, округ Колумбія, а також південного штату Південна Кароліна і північного штату Вермонт.

Вогняна куля — це неймовірно яскравий метеор, який освітлює все небо і згорає в атмосфері Землі. Падіння цієї вогняної кулі тривало набагато довше, ніж зазвичай. Небесне тіло можна було спостерігати впродовж 10 секунд.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Люди відзначали, що вогняна куля світилася синім і зеленим кольором, а один чоловік повідомив, що чув вибух, коли вогняна куля спалахнула.

У NASA класифікували космічне тіло як болід або суперболід. Відзначається, що його яскравість перевищує 4,7 зоряної величини, що яскравіше Венери.

Зазначимо, космічні міжпланетні тіла певного розміру і яскравості, які періодично влітають в атмосферу нашої планети, називають болідами.

По суті своїй, боліди – це метеороіди, або метеори, яскравість яких перевершує яскравість Венери, тобто вище -4m.

Метеорні тіла, що потрапляють в земну атмосферу, можуть бути як зовсім невеликих розмірів, так і довжиною в кілька сотень метрів. Через взаємодію з молекулами газу ці частинки, нагріваються, плавляться, не випаровуються і залишають за собою добре помітний особливо вночі слід на небі.

Найяскравіші боліди помітні і вдень. Політ боліда може супроводжуватися спалахами світла і навіть потужним звуком.

Болід може бути яскравіше Місяця і навіть яскравіше Сонця. Такі небесні тіла можуть на кілька секунд звернути ніч на день – настільки яскравий слід від їх руху по небосхилу.

Нагадаємо, до Землі мчить холодна "небезпека" розміром з хрущовку, NASA запустила зворотній відлік.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені виявили на астероїдах залишки стародавніх інопланетних технологій.

Також "Знай.uа" писав, на сусідній планеті знайшли ознаки життя. Близько двох мільярдів років тому клімат планети був схожий на земний.