Дослідники NASA вимірювали температуру повітряної кулі біля поверхні моря, суші і крижаного покриву за допомогою спутника Aqua, на борту якого знаходиться атмосферне інфрачервоний зонд AIRS (Atmospheric Infrared Sounder) з 2003 по 2017 році. І заявили про швидке настання глобального потепління.

Показники, які були отримані за допомогою супутника порівнювали з результатами аналізу температурних аномалій, проведених Інститутом космічних досягнень імені Годдарда.

Виявилося, що два набори даних відповідають один одному. За результатами, за останні 15 років температура земної поверхні підвищилася по всьому світу. При цьому найспекотнішими роками за час досліджень за зростанням стали 2016, 2017 і 2015.

Вчені відзначають, що супутниковий моніторинг лише підтверджує дані наземних станцій, які через переміщень, систематичних помилок в інструментах і методах вимірювання могли давати неточну інформацію. Так, нові результати показали, що наземні спостереження можуть недооцінювати швидкість температурних змін в Арктиці.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Згідно з розрахунками вчених, у разі, якщо не буде вжито жодних заходів щодо зменшення викидів парникових газів, то до кінця століття температура морської води у верхньому шарі товщиною в 2 тисячі метрів підвищиться на 0,78 градуси Цельсія.

Це підвищення температури підніме рівень моря за рахунок теплового розширення на додаткові 30 сантиметрів додатково до підйому берегової лінії через танення льодовиків.

Збільшення температури споровоцирует більш сильні шторми, урагани і екстремальні опади.

Нагадаємо, біля Бермудських островів виявлена база прибульців.

Як повідомляв Знай. ua, Земля втратить сонячного світла і зв'язку із зовнішнім світом.

Знай. ua писав, що Байкал приховує в своїх водах інопланетян.