Вчені вважають, що по всьому світу необхідно створити спеціальні підрозділи, які контролюватимуть рівень забруднення повітря в містах. Після визначення найбільш занедбаних районів необхідно буде вжити заходів щодо поліпшення ситуації.

До таких висновків вони прийшли після досліджень, які показали, що забруднення повітря підвищує рівень злочинності і впливає на проблеми з психікою. Крім того, вдалося з'ясувати, що в забруднених районах відзначається більш низька успішність дітей в школі.

Низька успішність

Результати дослідження невтішні – майже половина населення планети живе в забруднених районах. Сефі Рот, вчений з Лондона, ще у 2011 році провів експеримент, в якому взяли участь студенти. Вони здавали іспити в різні дні. У ці ж дні виміряли рівень забруднення повітря. У ті дні, коли повітря було найчистішим, студенти отримали вищі бали. Це свідчить про те, що забруднення повітря негативно впливає на когнітивні показники.

Забруднення повітря

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

В 2018 році Сефі Рот провів повторне дослідження. Він довів, що навіть сама думка про забруднення повітря здатна впливати на психіку через негативні асоціації.

У березні 2019 року лондонські вчені провели нове дослідження. Його результати показали, що підлітки, які проживають у забруднених районах, піддаються високому ризику психотичних епізодів. У деяких з них розвивається параноя, а інші починають чути голоси.

Поки це лише припущення про те, що проблеми з психікою безпосередньо пов'язані з навколишнім середовищем. У найближчому майбутньому вчені планують провести ще кілька експериментів, щоб довести свою теорію.

Забруднення повітря

Нагадаємо, екологи зафіксували аномальне забруднення повітря в Києві - рівень забруднення діоксидом азоту в деяких районах столиці перевищив денну норму в 5-6 разів.

Як повідомляв портал Знай.uа, американські інженери винайшли фільтри, які вставляються в ніс і захищають організм від забрудненого повітря.

Знай.uа писав вчені з'ясували, що забруднення навколишнього середовища можуть призвести до розвитку деменций.