Нова обробка панорамних зображень поверхні Венери, отриманих радянськими апаратами "Венера-9", "Венера-10", "Венера-13" і "Венера-14" у 1975-1982 роках, показала на знімках об'єкти, які повільно пересуваються зі стійкою структурою.

Про це заявили автори роботи Леонід Ксанфомаліті, Лев Зелений, Валентин Пармон, Валерій Снитніков. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Це може свідчити про те, що на сусідній планеті може існувати форма життя, яка базується на невідомих раніше біохімічних принципах, не схожих на земні.

Гіпотеза російських вчених — наскільки б фантастичною вона не здавалася — ґрунтується на тому, що інопланетні форми життя не обов'язково повинні бути схожі на земні. І, відповідно, умови, необхідні для їх зародження та підтримки, також можуть відрізнятися від звичних нам.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

На зображеннях поверхні Венери помітні об'єкти, які обрисами нагадують стебло, і ящірку. Астрофізики виявили всього 18 гіпотетичних істот.

Всі вони володіють помітними розмірами, особливостями морфології, що дозволяють відрізнити їх від геологічних утворень, і від знімка до знімка змінюють своє місце розташування.

Ознаки гіпотетичних істот на зображеннях, отриманих радянськими апаратами "Венера-9", "Венера-10", "Венера-13" і "Венера-14", першим помітив планетолог Леонід Ксанфомаліті, коли з'явилися технології більш якісної обробки знімків.

"Розрахунок показав, що ймовірність випадкового виникнення зображень впорядкованих структур через шуми радіолінії дуже мала".

Дослідники вважають, що незважаючи на те, що Венера з середньорічною температурою близько 460 градусів Цельсія і тиском в 90 бар цілком може бути населена.

Відомі полімери, стійкі в атмосфері азоту і вуглекислого газу при високих температурах і тиску. Головним чином це різні сполуки азоту. Тому можна припустити, що азот буде основним компонентом мономерів для синтезу полімерів, а значить, венеріанське життя може бути азотним на противагу земному вуглецевому.

Нагадаємо, на фото потрапило справжнє місто прибульців. Уфологи знайшли інопланетну споруду на карликовій планеті Церера, розташованій між Марсом і Юпітером.

Як повідомляв портал "Знай.uа", гігантський чорний трекутник завис над планетою. Він знайшов його під час перегляду супутника Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA).

Також "Знай.uа" писав, що на Марсі виявили НЛО. Експерт вважає, що це корабель прибув з прибульцями на Червону планету, щоб врятувати її від страхітливих катастрофічних подій, які очікують її в майбутньому.