На цю неділю, 7 квітня, заплановано другий (і перший комерційний) запуск важкої ракети Falcon Heavy, в рамках відповідної місії на орбіту відправиться арабська комунікаційний супутник Arabsat 6A, після чого всі три прискорювача повинні благополучно повернутися. На щастя, ця ракета є багаторазової, так що після перевірки стану ракети і заправки паливом, ракета знову зможе полетіти у відкритий космос.

Підготовка до цього, безумовно, знакової запуску, нітрохи не заважає SpaceX паралельно працювати над своєю наступною ракетою, а точніше системою з ракети-носія та космічного корабля, яка повинна замінити взагалі всі існуючі ракети і космічні кораблі SpaceX. Звичайно ж, мова про Starship і Super Heavy. Сама по собі ракета може стати першим кораблем, який відправить людей на Марс, або на Місяць.

Днями SpaceX успішно провела перші вогневі випробування експериментального зменшеного прототипу корабля Starship. Так, мова про те самому “макеті”, призначеному для тестових суборбітальних польотів з метою відпрацювання технологій зльоту і посадки за програмою. Маск навіть показав сам процес тестування ракети в Twitter.

Нагадаємо, що інсайдери назвали головну особливість iOS 13, яку представлять вже цього літа. Крім темного режиму, апарат подружитися з планшетами, і система буде працювати значно краще. Крім цього, ОС отримає багатозадачність. Це означає, що крім кількох додатків, з'явиться можливість відображати більш продуктивні програми.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в продаж надійшли бездротові навушники Powerbeats Pro, які є дітищем Apple. Крім незвичайного дизайну, навушники від цієї компанії перевершують AirPods від Apple практично за всіма параметрами. Однак, ціна за них все-таки кусається - 250 доларів за комплект.

Знай.uа писав, що компанія Google знову приховує свою ганьбу. Повідомляється, що версія Android 9.0 стала найгіршою ОС в історії. Її встановило мінімальну кількість користувачів. Звичайно ж, Google не бажає показувати цю статистику, і не повідомляє, скільки саме користувачів встановили дану версію операційної системи.