Японський зонд "Хаябуса-2" виявив підтвердження наявності води в складі гірських порід на астероїді Рюгу. Це означає, що в космосі все ж може бути вода за межами Землі.

"Дослідницька команда Японського агентства з освоєння аерокосмічного простору (JAXA) і декількох університетів підтвердила наявність води на астероїді Рюгу, де веде роботу космічний зонд "Хаябуса-2", - йдеться в повідомленні. Не виключено, що і на інших космічних тілах в межах Чумацького шляху є наявність води.

протягом двох місяців учені вивчали склад скельної породи астероїда за допомогою інфрачервоного випромінювання від зонда.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Дослідники заявили, що знайшли підтвердження того, що на поверхні астероїда є вода, але не в рідкій формі і не у вигляді льоду, а у вигляді гідратованих мінералів. У майбутньому це відкриття допоможе отримати корисну інформацію про космос, і про життя за межами Землі.

Нагадаємо, що придбати ігрову PlayStation 4 від Sony можна в два рази дешевше. Повідомляється, що консоль знаходиться на ринку вже багато років, так що відсоток продажів падає. До виходу 5 версії ігрової консолі доведеться почекати трохи більше року, так що Sony вирішила знизити ціну вже на існуючу приставку. Повідомляється, що девайс можна придбати вже за 150-200 доларів, що дуже порадує геймерів зі всього світу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi представила новий ігровий смартфон Xiaomi Black Shark 2. Повідомляється, що корпорація поліпшила якість екрану, а також додала нову систему охолодження, щоб комфорт від гри помітно збільшився.Що стосується ціни, за пристрій доведеться заплатити від 480 до 650 доларів, в залежності від модифікації.

Знай.uа писав, що бездротові клавіатури Fujitsu опинилися на гачку у хакерів. Повідомляється, що хакери змогли отримати доступ до даних користувачів за допомогою бездротової клавіатури, які користується бездротовою мережею для введення символів.