Американські палеонтологи заявили про можливість повернення до життя давно вимерлих істот. Так, вчені працюють над зворотною генною модифікацією динозаврів. Стародавні тварини можуть знову населити Землю вже за якийсь десяток років.

Про це пише Science-Tech Universe

Усі ми пам'ятаємо популярний фільм Стівена Спілберга "Парк Юрського періоду", за сюжетом якого, вчені знайшли один з елементів ДНК динозаврів і змогли відтворити різні види цих істот, які населяли нашу планету десятки мільйонів років тому.

Мало хто вірив, що таке можливо, однак нещодавно вчені переконали у зворотному.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Американський дослідник Джон Хорнер, який був науковим консультантом "Парку Юрського періоду", заявив, що стрічку майже 30-річної давності можна втілити в реальність. Як передає , Хорнер планує зробити так, щоб вимерлі динозаври знову з'явилися на нашій планеті завдяки генній інженерії.

Повідомляється, що вчений співпрацює з командою фахівців з Гарвардського і Йельського університетів. Експерти шукають максимально схожих на динозаврів тварин, які існують зараз для того щоб відновити їх генетичний код і, по суті, відродити древніх предків птахів та рептилій.

"Звичайно, птахи є динозаврами. Нам потрібно тільки поправити їх таким чином, щоб вони були більше схожими на динозаврів", - говорить Джон Хорнер.

Ймовірно, команда вчених для початку вдасться до експериментів зі звичайними курми. Саме цих пернатих вважають прямими спадкоємцями колись домінуючих на Землі динозаврів.

Науковий консультант "Парку Юрського періоду" сподівався, що в реальному житті також вийде відновити динозаврів, завдяки залишкам ДНК у копалин покладах. Але, як виявилося, генетичний матеріал сильно руйнується з плином часу, і вченим довелося шукати інші способи пожвавлення динозаврів.

Зараз Хорнер разом з іншими вченими планують навчитися змінювати ДНК сучасних птахів та зробити генетичний код аналогічний тому, який був у динозаврів.

Якщо у ентузіастів вийде реалізувати задумане, вже за 10 років по Землі можуть ходити перші "курки-динозаври" з генетично вбудованими зубами, руками і хвостом.

"У динозаврів були довгі хвости, руки і кисті. В результаті еволюції вони втратили свої кінцівки, а їх руки перетворилися в крила. Крім того, форма голови піддалася змінами від велоцираптора до сучасного птахоподібного дзьоба", - пояснює Хорнер.

яйце динозавра

Вчений також посилався на дослідження експертів з Гарварду і Йеля, заявляючи, що вони вже змогли перетворити дзьоб птаха на подобу голови динозавра.

Як писали західні ЗМІ, на початку 2017-го вчені з Гарвардського університету заявляли про спроби відновлення ДНК шерстистого мамонта, і говорили, що ембріон ссавців, котрі жили на Землі близько 4 тис. років тому, можуть відновити вже за декілька років.

Дивіться: Чи можливе клонування динозаврів?

Нагадаємо, вчені провели божевільний експеримент з динозаврами.

Як повідомляв портал Знай.ua, японські вчені спробували воскресити мамонтів, і ось що вийшло.

Також Знай.ua писав про те, що дослідники відкрили новий вид ящурів, які є потомками динозаврів.