Біля узбережжя Нової Зеландії дайвери, 48-річний Ендрю Баттл і 56-річний Стів Хетеуей, виявили у 48 кілометрах від материка дивовижний морський організм, який нагадував гігантський поліетиленовий пакет з супермаркету.

Тварина розтягувалося на десятки метрів. Чоловіки уточнили, що за формою істота було схожа на великий "носок".

Дайвери змогли зняти на відео невідому істоту, схожу на величезного черв'яка. Істота світлого відтінку досягає восьмиметрової довжини і повільно звиваючись, пропливає на невеликій глибині.

Популярні новини зараз

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

"Воно розтягувалося і звужувалося. Здавалося, що "монстр" складається з тисяч дрібних організмів", — розповів Ендрю Баттл.

Вчені вважають, що зафіксована дайверами істота може бути колонією морських організмів під назвою піросома або огнетьолка, які здатні складати єдине тіло. Їх тканини сплітаються разом, щоб сформувати одну трубу.

Піросоми настільки рідкісні, що для дайверів вони подібні однорогам, зняти їх вдалося лише кілька разів.

Такі тварини дуже теплолюбні, тому зустрічаються в основному в тропічних і екваторіальних водах. До того ж ці тварини дуже вимогливі до солоності води, вони живуть тільки в тих морях і частинах океану, де вона становить 33—35%.

Окремі організми називаються зооидами.

Зооиди харчуються крихітним планктоном, фільтруючи через свої органи воду, яку захвачують з зовнішньої сторони тіла. Очищена вода випускається всередину труби піросоми, звідки витікає з великого отвору на одному кінці.

Гігантські колонії починаються з одного зооїда, який створює копії самого себе і "тварина" стає все більше. Остаточний розмір колонії залежить від його виду і віку.

Нагадаємо, жінка з донькою прогулювалися узбережжям і випадково натрапили на щось страшне. На берег викинуло дивну істоту, яка нагадує морське чудовисько.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у всьому світі під час сильних штормів океанські глибини підносять дивовижні сюрпризи. Вони викидають на берег дивних монстрів, які здаються прибульцями з інших світів.

Також "Знай.uа" писав, жителька Філіппін Діана Міккельсен з міста Балабаган виявила в морі дивну істоту, яка була зовсім не схоже на живу. Воно було прозорим і схожим чи то на шматок пластику, чи то на інопланетне створіння.