Статеві інфекції дуже різноманітні, і заразитися ними просто — у групу ризику потрапляють всі, хто мав хоча б один незахищений статевий контакт будь-якого типу.

Виявити ЗПСШ буває непросто — багато статевих інфекцій довгий час протікають безсимптомно, у однієї людини може бути відразу кілька таких захворювань, притому, що ознаки деяких з цих хвороб дуже схожі.

Троє підлітків з Великобританії винайшли презервативи, які змінюють колір, якщо у людини виявлена інфекція, що передається статевим шляхом.

14-річний Деніел Алі, 13-річний Муаз Наваз і 14-річний Чираг Шах винайшли унікальні презервативи. Вони можуть визначати наявність інфекцій, які передаються статевим шляхом.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Показати ще

"Ми створили S. T. EYE в якості нового способу виявлення ЗПСШ, щоб допомогти майбутньому поколінню", — сказав Daanyaal Ali.

Винахід визнали настільки вражаючим, що він навіть виграв конкурс TeenTech Awards — його молодим учасникам запропоновано створити технологію, яка "зробила б життя краще і простіше".

Суть винаходу в тому, що сам контрацептив наносять антитіла, які взаємодіють з антигенами інфекцій, що передаються статевим шляхом і тим самим змінюють колір презерватива.

Наприклад, наявність в організмі хламідій змінить колір презерватива на зелений, наявність герпесу — на жовтий, сифілісу — на синій, а вірусу папиломи людини — на фіолетовий.

Переможці конкурсу отримають в якості призу 1 тисячу фунтів стерлінгів на трьох, а також поїздку в Букінгемський палац, де їм випаде можливість розповісти про презервативи-детекторах принцу Ендрю, герцога Йоркширському.

Однак у винаходу є мінус. Невідомо, чи буде він міняти колір при наявності інфекцій у того учасника статевого акту, який надягає презерватив, або навпаки, або ж буде реагувати на обох учасників процесу.

Також поки незрозуміло, як в такому випадку визначити, у кого в організмі та чи інша інфекція. І як відреагує новинка на одночасну присутність різних збудників. Мало того, британці задумалися, чи не обмежує воно права дальтоніків.

Однак, цей винахід зацікавив багато компаній, які випускають презервативи.

Нагадаємо, сучасні антибіотики все рідше справляються з мутуючими штамами супергонореї. У березні минулого року "найгірший випадок" супергонореї виявили у британця, який переспав з жінкою з Південно-Східної Азії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", днями у мережі з'явилося повідомлення про те, що президент Росії став обличчям на презервативах у Франції.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про незахищений секс.