Китайському вченому Хе Цзянькую вдалося створити перших в світі генетично відредагованих дітей. Влада поклала всю відповідальність за цей проект на вченого.

Про своє досягнення Хе Цзянькуй розповів ще в листопаді 2018 року, після чого влада зайнялася розслідуванням цієї справи.

Відомо, що вчений організував проектну групу, в якій були й іноземці. Він уникав нагляду і використовував небезпечну технологію для редагування генів ембріонів людини з метою їх відтворення. Такі дії є незаконними.

У період з березня 2017 року по листопад 2018-го вчений набрав вісім пар для участі в своєму експерименті, що призвело до двох вагітностей. За даними слідчих, одна з матерів народила близнюків, яких звуть Лулу і Нана, а ще одна жінка досі вагітна. Її пліл має генетично відредагований код.

В інтерв'ю газеті Beijing Youth Daily Шао Фенг (Shao Feng) з Китайської академії наук, заступник директора Національного інституту біологічних наук, заявив, що інцидент необхідно ретельно розслідувати.

Популярні новини зараз

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Якби я був відповідальний за залагодження цього скандалу, то ніколи не сказав би близнюкам, що вони відредаговані, і дозволив би їм жити своїм життям, як усі нормальні люди. Я думаю, це буде найкращим рішенням ", - упевнений Фенг.

У свою чергу вчений сказав: "Я відчуваю велику відповідальність за те, щоб бути не просто першим в цій справі, але і за те, щоб це стало прикладом. Суспільство вирішить, що робити далі ".

Влада китайської провінції Гуандон заявила, що по відношенню до Хе Цзянькуя, його колегам і всім пов'язаним з проектом організаціям буде застосована відповідна міра покарання, проте не уточнюється, яка саме. Нині ходять чутки, що вченого затримали та тримають під домашнім арештом.

Нагадаємо, лікарі розповіли, чому в дітей безсимптомно підвищується температура.

Як повідомляв "Знай.ua", популярний продукт виявився провокатором жіночої онкології.

Також "Знай.ua" писав, що смертельна хвороба масово косить українських військових.