Про це пише replyua.net, посилаючись на aspekty.net. Варто відзначити, що всі раніше відомі види зазначеного напою володіли бадьорить ефектом.

Однак поряд з припливом сил у людини з'являлися безсоння, а також занепокоєння. Новий вид чаю зовсім не приводить до виникнення такого роду негативних наслідків. Над його відкриттям працювали співробітники Китайської академії сільськогосподарських наук. Їм вдалося знайти особливий вид дикого чаю, в якому практично немає кофеїну. Це стало можливим завдяки мутації в гені, що кодує фермент, який відповідає за вироблення кофеїну. В основі такого напою лежить рослина під назвою hongyacha.

Щоб запобігти вироблення кофеїну, листя цієї рослини поміщають у вуглекислий газ. Утім, високий тиск або обробка гарячою водою призводить до нейтралізації деяких цінних властивостей і переваг для здоров'я. Примітно, що такий чай позбавлений смаку звичного для нас напою і має дещо інший незвичний смак. При цьому напій все ж можна вживати в якості лікарського засобу. Даний чай допомагає боротися із застудою, а також болем у шлунку.

Нагадаємо, улюблена звичка мільйонів знищує людство: в ООН б'ють на сполох. У світі щорічно від куріння вмирає близько 6 млн осіб, з яких 600 тисяч пасивних курців.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, смердючі шкарпетки ледь не вбили китайця. Китаєць потрапив в лікарню через пристрасть нюхати свої брудні шкарпетки.

Знай. ua писав, що на Марсі знайшли секретні об'єкти.Дослідник припускає, що швидше за все вони були побудовані в одне і теж час.