Вчені з Великої Британії нарешті змогли розгадати загадку малюнків, які були виявлені у печері Ласко на території сучасної Франції.

Про це пишуть британські ЗМІ.

У повідомленні зазначено, що над дослідженням працювали представники Кентського і Единбурзького університетів. Вчені вважають, що на малюнках зображена катастрофа.

Популярні новини зараз

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Окрім того фахівці відзначають, що зображення датовані п'ятнадцятьма тисячами років до нашої ери. На думку вчених, стародавні люди намалювали результати своїх власних астрономічних спостережень. Так, бізон - це не що інше, як сузір'я Тільця. А ось качка є символом Терезів. Крім того, інші зображені тварини стали прообразом Лева і Тельця.

Фахівці вважають, що ці малюнки розповідають про глобальні зміни на Землі того часу. Найімовірніше, стародавні люди зобразили період зміни клімату, який став результатом зіткнення нашої планети з кометою.

Нагадаємо, у США археологи під час розкопок виявили 500-річний пістолет. Вчені припускають, що пістолет міг належати одному з іспанських колонізаторів. Якщо це правда, то колоністи з'явилися на території штату Колорадо на століття раніше, ніж вважалося.

Про це пише NewFormat.

Пістолет було знайдено кілька років тому на кордоні американських штатів Юта і Колорадо. Зброя була характерною для XVI століття. Крім того, поряд з ним виявили залишки засобів індивідуального захисту. На даний момент вчені ретельно досліджують знахідку, яка буквально може перевернути історію.

Раніше Знай.uа писав про те, що уламки легендарного міста-держави були помічені на півдні Іспанії англійськими вченими. Атлантида визнана багатьма фахівцями як неіснуюча, про неї згадує в своїх роботах лише знаменитий філософ Платон.

Космічні супутники зняли залишки будівель в гавані Андалусії. Спочатку передбачалося, що ці будинки належали стародавнім грекам чи римлянам.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені-єгиптологи вважають, що мешканцям Стародавнього Єгипту був відомий спосіб видобувати електрику.