Вчені-єгиптологи вважають, що мешканцям Стародавнього Єгипту був відомий спосіб видобувати електрику. Єгиптяни використовували його для будівництва своїх видатних споруд.

Піраміди

Археологи стверджують, що тисячі років тому жителі пустель мали доступ до передових технологій. В якості доказу вчені надали аналог сучасної батареї, яка складалася з трьох знайдених артефактів: керамічного горщика, трубки з міді та залізної палиці.

Також експерти повідомляють, що ні в коридорах пірамід, ні в гробницях фараонів не було виявлено слідів сажі, а це означає, що приміщення обігрівалися не з допомогою вогню, а, імовірно, з використанням електрики. Крім цього, за словами вчених, єгиптяни використовували ручні пальника на батареях, які підзаряджались від електростанцій.

Нагадаємо, вчені досліджують ще одну дивовижну загадку будівництва пірамід, яких в історії вже безліч. Дослідники очікували чого завгодно, але не цього. Здається, ці таємничі споруди ніколи не перестануть обростати містичними міфами і найнесподіванішими науковими гіпотезами.

Популярні новини зараз

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.иа, ахреологам вдалося розкрити важливий секрет минулого. Знайдена гробниця з мумією на Півдні Єгипту, датована 1200 роками до нашої ери.

Знай.иа писав про те, що великі світові держави не бачать нічого поганого у масовій купівлі артефактів, які належать стародавній культурі. Легендарні експонати цінуються не тільки на чорному ринку.