Зображення телескопа Хаббл показало, що станеться, коли наша галактика зіткнеться з Туманністю Андромеди.

Рідкісне зображення двох галактик, що зіштовхуються, демонструє, що відбудеться в останні хвилини життя Землі. На фото видно, як центри галактик – дві чорні діри – зіштовхуються і зливаються разом, викликаючи космічний вибух гігантських масштабів.

В такій події вчені побачили майбутнє відображення "кінця світу", коли наша галактика Чумацький Шлях зіткнеться зі своїм найближчим сусідом Туманністю Андромеда.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Експерти з Університету штату Меріленд обстежили сотні сусідніх галактик, використовуючи обсерваторію WM Keck на Гавайях і космічний телескоп Хаббла НАСА.

Команда шукала приховані активні чорні діри, просіваючи дані знімків за останні 10 років в рентгенівському діапазоні. Так було зафіксовано 450 галактик, що стикаються , в центрах яких чорні діри зблизилися незадовго до того, як вони злилися в одну гігантську чорну діру.

В результаті злиття чорних дір утворився найпотужніший вибух, який відчувається навіть на Землі у вигляді гравітаційних хвиль – брижа в просторі-часі, яка недавно була виявлена вченими.

Багато з чорних дір, що знаходяться в 330 мільйонах світлових років від Землі, були приблизно такого ж розміру, як і Чумацький шлях і Андромеда, що демонструє нам, як буде відбуватися зіткнення нашої галактики з сусідньої – чорні діри зіллються і сформують ударну хвилю неймовірної потужності, яка може знищити все живе на Землі. Відбудеться це через 4 мільярди років.

Раніше ми писали, що приблизно в мільярд світлових років від Землі вчені виявили гігантську галактику-фонтан: надмасивна чорна діра в її серцевині "вихлюпує" холодний молекулярний газ, який потім падає назад у чорну діру і знову живить цикл. Таким чином це схоже на фонтан.

Нагадаємо, останнє відкриття Хокінга підірвало світ.

Як повідомляв "Знай.uа" опубліковано останнє послання Хокінга.

Також Знай.uа" писав, що вченим дозволили перетворювати людей на мутантів.