Масштабна місія агентства з вивчення семи різних астероїдів, що має назву “Люсі”, за один раз офіційно отримала графік і фінансування після успішного проходження важливою перевірки. Тепер космічне агентство NASA приступить до розробки нового зонда, який повинен взяти зразки всіх цих астероїдів.

Назва місії пов'язана з відомим копалин зразком жіночої особини Australopithecus afarensіs, раннього родича людей. Її обрали, керуючись припущеннями вчених, вивчення цих астероїдів проллє світло на початок існування нашої сонячної системи. Судячи з цього, вчені налаштовані оптимістично, адже дані з семи різних астероїдів дозволить дізнатися дуже багато про космос.

Стартує місія в жовтні 2021 року і передбачає 12-річний політ через Сонячну систему. Зонд повинен “відвідати” один об'єкт в поясі астероїдів і шість різних астероїдів в групі у Юпітера, які називають троянськими астероїдами. Залишається тільки сподіватися на вдалий запуск і точні розрахунки вчених.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Нагадаємо, що гучний смартфон від китайської корпорації Nubia розмели за хвилину після початку продажів. Варто зазначити, що перша партія була 100 000 смартфонів Nubia X, який отримав відразу два дисплея і корпус у формі моноблока. Також девайс залишився без фронтальної камери, але другий екран допоможе зробити селфи з допомогою основної.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi відома своїми пристроями, які шокують весь світ низькою ціною. Таким чином з'явилися на прилавках бездротові навушники, ціна яких близько 25$. Девайс здатний працювати без підзарядки близько 7 годин, забезпечуючи зручне використання.

Знай.uа писав, що після презентації нових девайсів від Apple, ціни на продукцію компанії на території Росії помітно підвищилися. Тім Кук назвав причину цього - занадто слабка економіка країни і нестабільна валюта.