Вчені стверджують, що, згідно з новим дослідженням, океани нагрілися більше, ніж раніше вважалося. Для людства це означає необхідність негайних дій щодо нормалізації ситуації на планеті. Інакше наслідки будуть катастрофічними.

"Планета зігрілася більше, ніж ми думали, ця інформація була прихована від нас тільки тому, що ми не перевіряли її правильно, але вона була там, вона вже була в океані", - відзначають дослідники.

Людство може мати ще менше часу для різкого скорочення викидів вуглекислого газу, ніж ООН запропонувала у своій останній тривожній доповіді про кліматичну кризу, нові дослідження, опубліковані в журналі Nature, показують, що океани Землі зберегли більше тепла, ніж вважали раніше учені.

"Ця глобальна криза вимагає не менше, ніж швидких і значущих дій кожного світового лідера для забезпечення безпечного та здорового майбутнього для всіх", - переконані вчені.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

"Ми думали, що нам вдалося уникнути глобального потепління як в океані, так і в атмосфері кількістю CO2, яке ми випускали. Але ми були неправі", - вважає Лоуре Респланди, геолог з Прінстонського університету.

Міжурядова група ООН по зміні клімату заявила у своїй доповіді, що людство повинно скоротити викиди вуглекислого газу наполовину до 2030 року, щоб запобігти катастрофічну катастрофу до 2040 року, але цей часовий період був заснований на попередніх і, можливо, консервативних оцінках глобального потепління.

"По суті, більш висока температура в океанах сигналізує про те, що глобальне потепління розвивається набагато швидше, ніж думали вчені", - пояснюється в доповіді.

Нагадаємо, глобальне потепління позбавить чоловіків улюбленого напою. Першими постраждають виробники в Європі та Північній Америці.

Як повідомляв Знай.иа, глобальне потепління руйнує планету занадто швидко. Вчені не були готові до такої швидкості зміни клімату на планеті.

Знай.иа писав, що Чорне море може перетворитися в "Мертве" вже в найближчі роки, вчені б'ють тривогу. Кримський міст Путіна виявився самої грандіозної даремністю.