Учені з Університету імені Бен-Гуріона і Техніона зробили прорив у виробництві біопалива. Вони відкрили нову хімічну реакцію, яка значно спрощує процес виробництва водневого палива з води. Тепер водневе паливо стало ще ближче до звичайних людей.

Дослідники виявили відсутню ланку в хімічній реакції розщеплення води, яке дозволить отримати водневе паливо в ході природної реакції без використання потужних джерел енергії або дорогоцінних металів в якості каталізатора. Тепер для виробництва палива майбутнього не потрібно мати багато ресурсів, включаючи грошові.

“Це відкриття може серйозно вплинути на спроби замінити вуглецеве паливо більш екологічним водневим, — розповідають дослідники. — Виробники автомобілів хочуть робити машини, що працюють на водні. І справа не тільки в економії і здешевлення процесу створення, але і поліпшених показниках авто, яке використовує водневе паливо. На відміну від електромобілів, такі авто можна швидко заправляти, і авто проїде досить велику відстань,” - повідомили вчені з університету Бен-Гуріона.

Популярні новини зараз

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Показати ще

Нагадаємо, що топовий смартфон ZenFone 6 від Asus вперше з'явився на живих фото. На подив усьому світові, традиційний виріз на екрані розміщено в незвичайному місці. Це може неприємно здивувати перфекціоністів, так як він розташований не симетрично по відношенню до екрану.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що глава Apple Тім Кук закликав боротися з рекламою і рекламодавцями. Він стверджує, що за рахунок збору даних користувачів, нехай і нешкідливих, рекламодавці отримують величезний прибуток. Саме тому Тім Кук закликав заборонити збір інформації про користувачів сторонніх компаній.

Знай.uа писав, що Microsoft почала розробку незвичайного девайса для мобільного геймінгу, який збільшить комфорт під час ігор в кілька разів. Більшість людей згодні, що дисплей смартфона не найкращий спосіб грати в мобільні ігри, і фізичні кнопки перевершують по функціоналу плоский дисплей.