Зараз в Одесі знову можна спостерігати щорічний "відступ" моря, завдяки якому можна спостерігати ефектні пейзажі.

Про це повідомив вчений геолого-географічного факультету ОНУ імені Мечникова доктор геолого-мінералогічних наук Євген Черкез.

"Це природний вітровий згін. Подібне явище спостерігалося в минулому році і у нас, в Одесі, і в Чорноморську", - розповів чоловік.

При цьому, як повідомляє Євген Черкез, подібний пейзаж виглядає "дуже ефектно".

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

"У нас пологий піщаний пляж та знижеий рівень води всього на 20 сантиметрів, це виглядає дуже ефектно", - зазначив дослідник.

Також журналісти уточнили, що через такий сильний відтік моря, Жовтий камінь в Отраді тепер можна обійти, не замочивши ніг.

Нагадаємо, раніше відбувався парад планет: де в Україні найкраще спостерігати за явищем.

До кінця серпня українці зможуть спостерігати на нічному небі унікальне астрономічне явище. Так званий малий парад планет пройде у найближчі дні.

Це явище виникає, коли з одного боку Сонця опиняться кілька планет, - повідомляє etcetera.

Астрономи уточнюють, що планети не вишикуються в одну лінію в один день, але з кожною з них до кінця серпня зблизиться Місяць.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що через туман шість наших військових загинуло, ще вісім — у полоні.

Російські ЗМІ повідомили, що 14 представників ЗСУ на двох танках спробували наблизитися до нового терміналу аеропорту Донецька. Проте терористам вдалося знищити обидва танки, взяти в полон вісім українських силовиків та вбити шістьох.

"Сьогодні вранці кілька десятків бійців ВДВ пішли на допомогу своїм, в Донецький аеропорт. Через густий туман, видимість була близько 20-30 метрів, вони промахнулися. Промахнулися на 800 метрів, взяли трохи лівіше. І потрапили прямо в місце концентрації бойовиків. Був бій. Були загиблі, 8 людей потрапили в полон. Напевно офіційно це ще не озвучили, але навряд чи хтось зараз це буде заперечувати - є прізвища, є документи", - написав на своїй сторінці в Facebook Бірюков.

Також "Знай.uа" писав, про те, що вперше за 100 років: у липні Земля побачить унікальне небесне явище.