Нове дослідження показало, що телефони змінюють фундаментальні аспекти соціального життя. Згідно опублікованому в "Комп'ютери в людській поведінці", незнайомі люди менше посміхаються один одному, коли у них в руках смартфони.

"Смартфони забезпечують легкий доступ до настільки цікавого й корисного контенту, але ми задавалися питанням, чи можуть вони мати тонкі непередбачені зміни для нашої соціальної поведінки у недемократичному світі. Усмішка - це фундаментальна соціальна поведінка людини, яка служить сигналом поточних емоцій і мотивів людей", - сказав автор дослідження Костадін Кушлев, доцент Джорджтаунського університету.

У дослідженні парам незнайомців було доручено почекати разом в кімнаті протягом 10 хвилин або з їх смартфонами, або без них. Кімната була знята на відео, і учасники були розташовані так, що обидва їхні обличчя були видні камерам.

Учасники зі своїми смартфонами з меншою ймовірністю ініціювали розмови. Тридцять два учасники, у яких були свої телефони, ніколи не контактували з іншою людиною в залі очікування. Для порівняння, тільки 6 чоловік без телефонів ніколи не спілкувалися з незнайомцями.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Дослідники відзначили, що посмішка виявлялася тільки тоді, коли учасники фактично взаємодіяли, тому вони виключили пари незнайомців, які не взаємодіяли. Тобто вони використовували дані тільки 169 чоловік.

У середньому, ті, хто мав смартфони в руках посміхалися 103 секунди, а ті, хто не мав під рукою гаджета – 149 секунд.

Нагадаємо, рухайтеся кожні 20 хвилин і ви проживете набагато довше. Регулярна фізична активність знижує вірогідність смерті від інфаркту міокарда.

Як повідомляв "Знай. ua", в ООН розповіли, хто переміг у змаганні зі смертю. Вчені розкрили шокуючу правду про старості і смерті.

"Знай. ua" писав, чпричини гіпертонії раптово виявили у роті. Хворі ясна провокують високий кров'яний тиск.