Вченим NASA вдалося зробити відкриття століття. За допомогою космічного телескопа відкрито новий, ні ким не досліджений об'єкт - екзолуна. Це космічне тіло є природним супутником. До цього екзолуну ніхто раніше не помічав.

Вчені вважають, що вперше помітили екзолуну — природний супутник планети, що обертається навколо зірки за межами нашої Сонячної системи.

“Вчені спостерігали світло від зірки Кеплер-1625, яку відокремлюють від Землі 8 тисяч світлових років. Вони повідомили, що помітили спад в кількості світла приблизно через 3 з половиною години після того, як повз зірки проходить планета завбільшки з Юпітер”, — йдеться в повідомленні.

У статті, опублікованій в середу в журналі Science Advances, дослідники з Колумбійського університету описують свідоцтва, що підтверджують існування місяця на орбіті екзопланети Кеплер-1625b. Ці дані були отримані за допомогою космічного телескопа "Хаббл" космічного агентства США NASA.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Це відкриття пояснить існування багатьох супутників. Дасть можливість вивчити нові раніше невідомі системи. Також це дослідження доводить існування безлічі супутників і планет за межами Сонячної системи. Горизонти для вивчення розширюються, скільки відкриттів ще зроблять науковці, а можливо, навіть знайдуть ще одну придатну для життя планету.

"Знай.ua" раніше повідомляв: Бредбері би плакав: на Місяці запустять промислове виробництво. Крім цього, компанія представила план проекту Blue Moon в розсилці для співробітників, до якої отримало доступ видання Business Insider. Команда дослідників націлена на отримання максимальної користі з відкриттів, тому видобуток ресурсів на Місяці стане першим кроком до будівництва промислових підприємств в космосі.

"Знай.ua" також писав: вперше в історії людства: експерт озвучив деталі місячної місії Blue Origin. На днях стало відомо про те, що місія Blue Moon буде шукати на супутнику Землі воду та інші ресурси для виготовлення ракетного палива. Вже почали створювати головний модуль. Проміжна база на Місяць в майбутньому дозволить Blue Origin здійснювати польоти в дальній космос. Компанія надала план проекту в розсилці для співробітників, до якої отримало доступ видання Business Insider. Передає Хвиля.